Λύση: .
Τα τελευταία χρόνια, η Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες απειλές για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Οργανισμοί όλων των μεγεθών έχουν στοχοποιηθεί καθώς ο όγκος και η αξία των δεδομένων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελείται από όλες τις τεχνολογίες και πρακτικές που υπάρχουν, προστατεύουν την υποδομή των υπολογιστών, τα τελικά στάδια της διαδικασίας με στόχο τη διατήρηση των δεδομένων ασφαλή. Η Bionic έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη ακολουθία υπηρεσιών Ασφαλείας στον Κυβερνοχώρο με στόχο να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση.
Εχεμύθεια
Ακεραιότητα
Επέκταση
Συμμόρφωση
Τι προσφέρουμε
Έλεγχος διείσδυσης στο σύστημα ή pen-test είναι μια μορφή εξουσιοδοτημένης κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ασφάλειας ενός συστήματος υπολογιστή. Αυτό περιλαμβάνει τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μη εξουσιοδοτημένα άτομα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες και δεδομένα συστήματος, κάτι που θα παρείχε μια πλήρη εικόνα της ευπάθειας. Διενεργείται μια πλήρης εκτίμηση κινδύνου πριν ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτή η αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους και τα τρωτά σημεία που βοηθούν να αποφασιστεί ποιοι κίνδυνοι είναι οι πιο σημαντικοί προς αντιμετώπιση.
Μια δοκιμή διείσδυσης στο σύστημα για αξιολόγηση ευπάθειας είναι γνωστό ότι είναι μια διαδικασία καθορισμού, αναγνώρισης, ταξινόμησης, ιεράρχησης, ποσοτικοποίησης των τρωτών σημείων σε έναν υπολογιστή, ένα δίκτυο ή ένα σύστημα cloud. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποια τρωτά σημεία θα στοχεύσουν πρώτα. Η εκτίμηση ευπάθειας είναι ένας τρόπος αξιολόγησης των απειλών που δημιουργούνται από πιθανούς κινδύνους για τους κατόχους και τις υποδομές, επιτυγχάνοντας μια πληρέστερη ανάλυση ευπάθειας. Αυτοί οι τύποι αξιολογήσεων περιλαμβάνουν συχνά υπηρεσίες όπως Εσωτερικές, Εξωτερικές, Εφαρμογές Web, Wi-Fi και Δοκιμές Διείσδυσης Cloud.
Η Ψηφιακή Εγκληματολογία (μερικές φορές γνωστή ως ψηφιακή εγκληματολογική επιστήμη), περιλαμβάνει τη διερεύνηση, εξέταση, ανάλυση και ανάκτηση υλικού που βρίσκεται σε ψηφιακές συσκευές, συχνά σε σχέση με κινητές συσκευές και computer crime. Η Ψηφιακή Εγκληματολογία ορίζει τη διαδικασία των κάτωθι :
- Ταυτοποίηση του συμβάντος,
- Ανάλυση των ευρημάτων,
- Τεκμηρίωση της έκθεσης,
- Παρουσίαση και
- Αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
Η Αντιμετώπιση Συμβάντων περιλαμβάνει ομάδες απόκρισης επείγουσας ανάγκης σε υπολογιστή (CERT) ή/και ομάδες απόκρισης συμβάντων ασφάλειας υπολογιστών (CSIRT) που ανταποκρίνονται σε κυβερνοεγκλήματα ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης συμβάντων αναλαμβάνουν περαιτέρω ενέργειες για να ακολουθήσουν μια κυβερνοεπίθεση στην υποδομή ενός οργανισμού. Η προσέγγιση στοχεύει στη διατήρηση οποιωνδήποτε αποδεικτικών στοιχείων στην πιο αυθεντική τους μορφή κατά τη διεξαγωγή μιας οργανωμένης εξέτασης.
Ο όρος «ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας» αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της γνώσης και της στάσης των εργαζομένων και των εργοδοτών απέναντι στην προστασία των φυσικών περιουσιακών στοιχείων ενός οργανισμού, ιδιαίτερα των περιουσιακών στοιχείων πληροφοριών του. Τέσσερις φάσεις διακρίνονται στην ευαισθητοποίηση ασφαλείας:
- Προσδιορισμός ποια εκπαίδευση χρειάζεται περισσότερο (π.χ. phishing, spamming, vishing)
- Δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος που θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια
- Παρουσίαση του προγράμματος στο προσωπικό
- Δοκιμή και παρακολούθηση των εργαζομένων.
Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα Ασφάλειας περιλαμβάνει θέματα όπως: Επιθέσεις Phishing, Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης και Έλεγχος ταυτότητας, Εσωτερικές Απειλές, Απομακρυσμένη εργασία και πολλά άλλα.
Η εκπαίδευση των εργαζομένων για να ανταποκριθούν γίνεται ολοένα και πιο σημαντική καθώς εφαρμόζεται νέα νομοθεσία. Οι νέοι νόμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προκύπτουν από τη συμμόρφωση με τον GDPR στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να απαιτήσουν επανεκπαίδευση για πολλούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερώνονται για τους εξελισσόμενους νόμους, τους κανόνες ασφάλειας δεδομένων, και άλλα θέματα. Κρατήστε ενημερωμένο το προσωπικό σχετικά με τις πιο πρόσφατες αλλαγές πολιτικής με την εγγραφή σας, στο πρόγραμμα μας ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας.
Το Security Operations Center (SOC) ως Υπηρεσία, φέρνει ένα κορυφαίας κατηγορίας κέντρο λειτουργιών ασφαλείας κοντά σε κάθε επιχείρηση, παρακολουθώντας και ενισχύοντας συνεχώς τη στάση της επιχείρησης σε θέματα ασφαλείας ενώ εντοπίζει, αναλύει, ανταποκρίνεται και προλαμβάνει ζητήματα κυβερνοασφάλειας.
Η υποδομή της πληροφορικής ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων του, των συσκευών, των εφαρμογών και των αποθηκών πληροφοριών του, όπου κι αν βρίσκονται αυτά τα στοιχεία, συλλέγεται από ένα SOC, το οποίο χρησιμεύει ως κόμβος ή κεντρικός σταθμός διοίκησης. Η άνοδος των περίπλοκων απειλών υπογραμμίζει τη σημασία της συγκέντρωσης υλικού από διάφορες πηγές. Στην ουσία, το SOC χρησιμεύει ως το σημείο συσχέτισης για όλα τα συμβάντα που καταγράφονται στον εποπτευόμενο οργανισμό. Το SOC πρέπει να επιλέξει πώς θα χειριστεί και θα ανταποκριθεί σε καθένα από αυτά τα περιστατικά.
Ένας αντιπρόσωπος για τα συμβάντα, ο αναλυτής SOC επιπέδου 1, επιπέδου 2 ή επιπέδου 3, ο κυνηγός απειλών και ο διαχειριστής αντιμετώπισης περιστατικών αποτελούν μέρος του SOC, με επικεφαλής έναν διευθυντή SOC. Ο πελάτης λαμβάνει σχετικές αναφορές από τη διοικητική ομάδα SOC.
Η ασφάλεια τελικού σημείου είναι η διαδικασία προστασίας από επικίνδυνες απειλές και διαδικτυακές επιθέσεις σε τελικά σημεία όπως είναι τα desktops, laptops, servers, κινητά τηλέφωνα, και tablets και πολλά άλλα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αμυνθούν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας λογισμικό ασφάλειας τελικού σημείου για την ασφάλεια των συσκευών εργασίας των εργαζομένων σε ένα δίκτυο ή στο cloud. Τα τελικά σημεία λειτουργίας ενός δικτύου θα πρέπει όλα να παρακολουθούνται και να ασφαλίζονται ως μέρος μιας λύσης ασφάλειας τελικού σημείου. Αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση μιας κεντρικής κονσόλας διαχείρισης στον server ή στο δίκτυο της επιχείρησης. Αυτά τα προϊόντα ασφάλειας τελικού σημείου παρέχουν λειτουργίες όπως αναγνώριση ευάλωτων τελικών σημείων, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση συμπεριφοράς του χρήστη, και άλλες για την εύρεση και διαχείριση περίπλοκων κινδύνων ασφαλείας. Τα οφέλη της ασφάλειας τελικού σημείου περιλαμβάνουν μια ενοποιημένη πλατφόρμα, που προσφέρει μεγάλη ορατότητα, υποστηρίζει πολύ δυνατές ενημερώσεις, αποτρέπει την απώλεια δεδομένων και ακόμη μειώνει το κόστος ασφάλειας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Η Πρόληψη απώλειας δεδομένων (DLP) ή Πρόληψη διαρροής δεδομένων είναι η διαδικασία εντοπισμού και διακοπής των παραβιάσεων ευαίσθητων δεδομένων, της διείσδυσης και της ακούσιας διαγραφής. Το DLP χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για να προφυλάσσουν και προστατεύουν τα δεδομένα τους καθώς και για να συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις.
Η φράση “DLP” αναφέρεται στην προστασία των επιχειρήσεων τόσο από απώλεια δεδομένων όσο και από διαρροή δεδομένων. Απώλεια δεδομένων είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση στην οποία κρίσιμα δεδομένα χάνονται για την επιχείρηση, όπως κατά τη διάρκεια επίθεσης ransomware ή διαγράφονται κατά λάθος από έναν εσωτερικό υπάλληλο ή εργοδότη. Ο στόχος της πρόληψης απώλειας δεδομένων είναι να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη μετάδοση δεδομένων πέρα από τα όρια του οργανισμού. Οι χρήστες αποτρέπονται από την αποστολή ευαίσθητων ή σημαντικών πληροφοριών εκτός του εταιρικού δικτύου μέσω της πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP). Η φράση αναφέρεται σε εργαλεία software που βοηθούν έναν διαχειριστή δικτύου στο χειρισμό των δεδομένων που μπορούν να στείλουν οι χρήστες. Ένα DLP είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών απειλών. Το λογισμικό DLP χρησιμοποιεί σαρώσεις προστασίας από ιούς για να βρει Trojans εγκατεστημένα σε τελικά σημεία και κακόβουλο λογισμικό που εισέρχεται στο δίκτυο μιας εταιρείας μέσω συνημμένων email για να εντοπίσει εξωτερικές επιθέσεις.